ما در مدیریت یاد گرفته ایم که در همه امور عینک استراتژیک به چشم داشته باشیم و پایه علم استراتژیک تدوین ماموریت و به زبان ساده چه میخواهیم باشیم و چه اهداف کلانی را از اجرای آن برنامه میخواهیم بدست بیاوریم.
تعریف بیانیه ماموریت (mission statement) یا رسالت در علم استراتژیک از نگاه ویکیپدیا:
سند تدوینشدهای است که اهداف باثبات و منحصر به فرد سازمان را تعریف میکند: اینکه چرا سازمان وجود دارد، اهداف آن چیست، میخواهد به چه چیزی برسد.
چرا باید جهت غذای شرکتی بیانیه ماموریت داشته باشیم؟
غذای شرکتی از چندین جهت برای سازمان ها مهم است. هزینه زیادی برای سازمان دارد، در هدر رفت زمان در سازمان بسیار تاثیر گذار است، باعث افزایش یا کاهش رضایت پرسنل در سازمان می شود، بر نرخ خروج منابع انسانی در سازمان تاثیر زیادی خواهد داشت، بر فرهنگ سازمانی تاثیر زیادی خواهد داشت، سنجشی بر میزان اهمیت مدیران بر پرسنل است و …
آیا عاملی که به این میزان بر سازمان تاثیر گذار است نیاز به برنامه ریزی و سیاست گذاری نخواهد داشت
اولین قدم برای برنامه ریزی غذای شرکتی تعیین اهداف و سیاست کلان آن حوزه است که بتوان از آن به عنوان سنگ محکی برای سنجش جزئیات استفاده کرد و پیشنهاد میشود که پس از تدوین این بیانیه به تایید مدیران ارشد رسیده باشد که در تخصیص بودجه کار را برای سیستم تامین آسان تر کند.
پیش از تدوین بیانیه ماموریت غذای شرکتی چه معیارهایی باید داشته باشد؟
بیانیه ماموریت غذای شرکتی بر تامین نیازهای کارکنان تمرکز دارد.
بیانیه ماموریت غذای شرکتی به جای تمرکز بر نیازها و خواسته های مدیران بر نیازهای کارکنان که مصرف کننده اصلی غذای شرکتی هستند تمرکز دارد. کارکنان ما در چه سطحی از جامعه هستند و اگر بخواهند خودشان نیاز غذایی خود را برطرف کنند به علایق و سلایقی خواهند داشت. برای مثال تیپ شخصیتی و سطح زندگی کارکنان شرکتی در حوزه فناوری که اغلب جوان و در مناطق شمالی تهران مشغول به کار هستند با کارکنان پروژه ساختمانی که در پرند مشغول به کار هست بسیار متفاوت است و سلایق و خواسته های بسیار متفاوتی با هم خواهند داشت
بیانیه ماموریت توضیح میدهد که شرکت به دنبال تامین چه نیازی از کارکنان در تهیه غذای شرکتی است
پس از شناختی که از کارکنانی که هدف تامین غذای شرکتی هستند باید ببینیم که چه نیازهایی از آنان را باید تامین کنیم، در کشف نیازها به دنبال نیازهای اولیه یعنی تامین انرژی و … نباید باشیم بلکه باید به دنبال نیازهای پنهان افراد که معمولا آن را بیان نمیکنند بگردیم از این نیازها میتوان به مواردی مانند دیده شده و مورد توجه قرار گرفتن، حس مهم بودن، حس برابری در شرکت، جلب توجه کارکنان با نمایش غذای شرکت به خانواده و دایره ارتباطی خود و … میتوان اشاره کرد.
بیانیه ماموریت غذای شرکتی توضیح میدهد که شرکت چگونه خدمات غذای شرکتی را به کارکنان خود ارائه میدهد.
اصلی ترین موضوعی که در چگونگی ارائه غذا مطرح هست هدف شرکت در فرهنگ سازی و ایجاد ارتباط بین کارکنان می باشد که به سیاست های شرکت در خصوص ایجاد یا عدم ایجاد سازمان های غیر رسمی در سازمان می باشد ولی در کل پیش از تصمیم گیری در این خصوص باید به سوالاتی از این دست که در ادامه آمده است پاسخ داده شود. غذا به صورت ظرف یکبار مصرف به کارکنان ارائه میشود یا سلف سرویس، صرف غذا به صورت تکی در اتاق ها انجام میشود یا در سالن غذاخوری شرکت، چه فناوری هایی برای ثبت غذای کارکنان استفاده میشود و …
بیانیه ماموریت با صنعتی که شرکت در آن مشغول به کار هست سازگار است.
اغلب کارکنانی که ما داریم زمانی در یکی از رقبای ما مشغول به کار بوده و یا روابط نزدیکی با کارکنان شرکت های رقیب داشته اند و در شرایط و مزایای شرکت شما را با رقبا بررسی خواهند کرد، خدماتی که شما به کارکنان خود ارائه می دهید نباید از رقبای شما در آن صنعت کمتر بوده.
بیانیه ماموریت مبتنی بر مزیت رقابتی باشد.
جذب و نگهداشت منابع انسانی به یکی از معضلات سازمان ها، خصوصاً سازمان های تخصصی تبدیل شده و تلاش و رقابتی بین شرکت ها جهت این موضوع شکل گرفته است از این رو شرکت ها جهت ایجاد برند کارفرمایی قوی از خود در ذهن کارکنان و کارجویان در تلاش و رقابت هستند. به هر میزان که این رقابت بیشتر بوده به همان میزان کیفیت پذیرایی از کارکنان در محیط کار بالا خواهد رفت و در بیانیه ماموریت غذای شرکتی این موضوع باید منعکس شود.
بیانیه ماموریت غذای شرکتی باید واقع گرایانه باشد.
خدماتی و تعاریفی که در بیانیه ماموریت غذای شرکتی به آن میپردازیم باید مبتنی بر واقعیت بوده و توان اجرای آن هم از سوی پیمانکار تهیه غذای شرکتی قابل اجرا بوده و هم با بودجه سازمان همخوانی داشته باشد.
بیانیه ماموریت غذای شرکتی باید قانع کننده باشد.
هنگام ارسال بیانیه ماموریت و اسناد همراه آن به مدیران بالادستی سازمان باید موارد اغنا کننده ای وجود داشته باشد که بتوان با آن مدیران را جهت جذب بودجه مورد نیاز غذای شرکتی قانع کرد.
یک نمونه از بیانیه ماموریت غذای شرکتی:
ما در شرکت … خود را متعهد می دانیم که جهت کارکنان جوان، پویا و متخصص خود که سرمایه های ارزشمند این شرکت میباشند بهترین، سالم ترین و متنوع ترین برنامه غذایی را ایجاد و همیشه ناظر بر کیفیت غذای ارائه شده در سازمان خود باشیم
ما در این شرکت روزانه ۴ نمونه غذا ارائه میدهیم و سعی میکنیم تمامی سلیقه ها از جمله رژیمی، فست فودی، غذاهای سنتی ایرانی و غذاهای خانگی را در برنامه غذایی خود داشته باشیم.
هدف ما صرفاً برطرف کردن نیاز انرژی در کارکنان نمی باشد بلکه به دنبال ایجاد فرهنگ دوستی و نشاط در بین کارکنان به بهانه دورهمی صرف غذا می باشد.
غذا در سازمان ما به صورت گرم توزیع و در ظروف چینی سرو میگردد.
ما تصمیم گرفته ایم علاوه بر وعده ناهار نسبت به تهیه صبحانه و میان وعده نیز در سازمان اقدام کنیم.
صبحانه و میان وعده ما به صورت سرد و تک نفره سرو میگردد و روزانه یک واحد میوه نیز به کارکنان تقدیم می شود.